Svenska mästerskapen i konstflyg, motor

Brattforshedens Flygklubb var stolt arrangör för SM i konstflyg som gick av stapeln 5-7 juli. Totalt 14 deltagare där samtliga av klubbens 4 deltagare tog hem varsin medalj:

  • Filip Enger, 2a i Primary. Flygplan: Pitts S1S.
  • Viktor Karlsson, 2a i Sportsman. Flygplan: Giles 202.
  • Kristin Nyberg, 3a i Sportsman. Flygplan: Yak 52.
  • Jörgen Davidsson, 1a i Intermediate. Flygplan: Wildcat.

Stort grattis och bra fluget säger vi! För fullständiga resultat hänvisar vi till Svenska Konstflygförbundets hemsida: http://www.flygsport.se/Organisation/Grenforbund/Konstflyg/konstflygforbundet/tavling/Resultat/

Vi vill även passa på att tacka samtliga funktionärer och besökare som bidrog till denna fantastiska vecka. Tack säger vi också till alla deltagare för era uppvisningar och väl genomförda flygningar!

Ny webbsida

Då får vi hälsa alla nytillkomna som återkommande besökare välkomna till vår nya webbsida!

Vi hoppas givetvis att ni skall uppskatta det nya utseendet och att ni har överseende med att allt inte ännu är på sin rätta plats. I bakgrunden jobbas det för fullt för att komplettera sidan med innehåll vi tidigare inte haft möjlighet att lägga upp.

Har ni några frågor, funderingar, önskemål eller annan feedback så ta gärna tillfället i akt att skriva en kommentar här under inlägget eller höra av er på annat sätt till klubben.

Återigen, varmt välkomna!

SM i konstflyg

Torsdag och fredag den 8-9/9 genomfördes den sista träningen inför SM i konstflyg. Mästerskapen ägde rum den 10-11/9, men endast en klass av fyra kunde slutföras på grund av en låg molnbas som lyckades hålla i sig hela helgen. SM-guldet togs hem av Magnus Borg som tävlade i Primary med sin Saab Safir. Ett högtryck kom givetvis in lagom till att tävlingen var avslutad.. Vi säger återigen tack till alla besökare som visade så stort intresse för detta arrangemang!

Här kommer lite bilder för er som inte var på plats:

Motorflygets dag

Trots det något opålitliga vädret kom ett flertal besökare, både i flygplan och bil, till fältet för årets upplaga av Motorflygets dag. Bland dem fann vi bland annat en Glasair från Västerås, men även gyrokoptrar och UL-plan från våra grannklubbar. Dagen bjöd givetvis på traditionsenlig korvgrillning och trevligt umgänge. Även Pitts S1-S, Yak 52 och Wild Cat kunde genomföra varsitt flygpass innan regnet hann ikapp oss.